הגדלה אפקטיבית של כוח הפיתוח והבדיקותעבודה במודל של קוד פתוח - ושימוש בקהילה גדולה של מפתחים - יוצרים מצב שבו צוות הפיתוח אינו מוגבל יותר לצוות המצומצם שבין כותלי הארגון. כמות העיניים שמסתכלות על הקוד, מתקנות אותו ומבקרות אותו - יכולה לגדול משמעותית מעבר למגבלות הארגוניות. ה"מנטרה" של הקוד הפתוח נכתבה על ידי אחד ממייסדי ה-OSI ששימש גם כנשיא הארגון, Eric S. Raymond, והיא: "Given enough eyeballs, all bugs are shallow".
הקטנת סיכוני פיתוחשימוש חוזר בקוד ובתשתיות שפותחו על ידי אחרים מאפשר להשתמש בגלגל שכבר הומצא ובכך מקטין משמעותית סיכונים של הסתבכות בפיתוחים מיותרים שעלולים לגרום לאי עמידה באמדני הלו"ז והעלויות. הדגש הוא על שימוש בפתרונות שפותחו ונוסו על ידי רבים אחרים.
שיפור רמת האבטחהחשיפת קוד המקור למספר רב של עיניים מגדילה את הביטחון שהקוד לא מכיל התנהגויות לא רצוניות או קוד זדוני. ארגונים המשתמשים בקוד פתוח דירגו את רמת האבטחה הגבוהה כגורם השלישי בחשיבותו בבחירה בקוד פתוח! יתרה מכך, ארגוני מודיעין וביון בעולם משתפים קוד עם קהילת הקוד הפתוח מתוך כוונה שייותר עיניים יהפכו את הקוד לנקי ובטוח יותר.
שיתוף ידע באופן מובנהיחידות ה-IT והעומדים בראשן מתמודדים בכל רגע נתון עם הבעיות הנגרמות כתוצאה מאי שיתוף ידע בין צוותי פיתוח. לא פעם נצפו מצבים שבשני חדרים צמודים מפתחים מודול דומה ושני הצוותים אינם מודעים לכך. בשימוש במתודולוגיה של קוד פתוח - שיתוף הידע הינו מובנה וטבעי.
עידוד היצירתיות בארגוןאחת התופעות הידועות בצוותי פיתוח העובדים כקבוצה סגורה היא שעם הזמן כל הצוות חושב "אותו דבר" (נקרא גם"חשיבת יחד" בעגת הסוציולוגים). שיתוף מידע בין צוותים שונים, שאינם יושבים בהכרח ביחד (אדרבא אם חלקם גם חיצוניים לארגון), הינו זרז לפיתוח דרכי חשיבה מקוריות ומגוונות.
|
|
|